Select Page

Delivery of the year

Delivery of the year

Je pondělí a za nějakou chvíli začne čas oběda. Přesně ideální čas na to, se věnovat trochu jídlu. A nemyslím teď tomu, co si uvaříte nebo ste si uvařili doma a teď to v nějaký plastový krabičce budete u sebe v kanclu vohřejvat. Budeme se bavit o jídlu, který vám dovezou. Mimochodem článek bude obsahovat reklamu, protože prostě už sem asi slavnej autor a tak si na tom trochu dělám business, že jo. Proč taky ne.

Dodávka jídla domů je druh jídla, kterej sem dlouhou dobu považoval až za tu poslední možnost jak ukojit svou přirozenou potřebu hladu. Vždycky sem si buď něco navařil nebo si někde zajel. Jenže poslední dobou kdy na úkor času vzrostla moje hojnost a prosperita, není kolikrát čas na to někam jet, tam sedět a jíst. Dost často taky není s kým. Všichni sou buď busy nebo debilní nebo se mi prostě nechce pokaždý platit za nějakou čůzu, která to pak ve finále třeba ani nesežere a mě je trapný na otázku, jestli to chce sebou říkat jo a pak to třeba doma o půlnoci dožírat. Vařit si svý jídlo je to samý, musí se vymyslet co, pak se vydat na nákup nebo zavolat nějakou tu donášku, udělat adekvátní podmínky v kuchyni, všechno očistit pokrájet a pak vařit. Většinou přestanu mít hlad už během nákupu protože prostě si dám něco ve food courtu. Takže poslední dobou je dovážka jídla vhodným řešením. Samozřejmě využívám aplikaci dámejídlo a čím častěji ji používám, tím víc mě sere. Ne, že bych si nevybral, ale jako správnej megaloman tam pořád není všechno co bych chtěl. Rozhodně bych pár restaurací co nabízí od burgerů až po sushi minimálně nahradil. Nicméně mám tam svých pár oblíbenejch a ty tak nějak různě točím. Od indie, sushi, pizzerii až třeba po thai. Mimochodem tam kde mají thaiský jídla mají často i vietnamský, takže je to pod kategorií asie. Tam kde mají pizzu mají dost často i tortilly, takže je to mexiko. Že jo, placka jako placka nejspíš.

Včera padnul můj výběr na restauraci NEB.O, o který sem slyšel, ale zatím sem to nedával. Navíc malá jůtuberská kámoška mě namotala na pad thai a co si budem povídat, ty ze Sushi time nejsou uplně cool a Modrej zub ke mně domů nevozí, pokud teda někam vozí. Takže sem asi v osm večer nabouchal objednávku čítající jednou pad thai jednou tom kha kai a nějaký ty obaly a byl sem v tom za parádních třista padesát osm korun. Smska mi dala vědět, že do hodiny budu určitě spokojeně žrát a já začal pravidelnej večerní kouřovej rituál. Mimochodem, když se nahuluju, je hlad velice aktuální téma a dovážka jídla je skvělá v tom, že než vám to dovezou, zapomenete na to, že vám něco vezou a o to větší radost pak máte. Jenže včera sem nezapomněl a ve chvíli kdy se blížilo 21:28, tedy ten čas, kdy máte právo zavolat na přiložené telefonní číslo a začít se chovat jako nasranej zmrd, najednou můj telefon rozsvítil svůj displej. Objevilo se telefonní číslo, který po zlomku vteřiny naskočilo jako zmeškanej hovor. Říkal sem si, že si ze mně ten člověk nejspíš dělá prdel a tak sem mu zavolal zpátky. Samozřejmě to byl týpek s mojí objednávkou. Říkám mu “ vy ste mě prozvonil?“ a on vehementně tvrdil, že ne, že mi normálně volal. Byl u mě tou dobou kámoš a měli sme ještě tak půl brka, takže sem si řekl něco ve stylu „tak dobře ty zmrde, jestli tys mi vážně volal, tak teď si tam počkej než já to dohulim a seš bez dýška.“ U zbytku brka sme se nad situací celkem dobře bavili a po nějakejch pěti minutách sem začal hledat peníze. Mimochodem, měl sem ho nechat mi to přinýst nahoru, i když to bych přišel o následující moment.

Když sem sešel dolů se čtyřma kilama v ruce, viděl sem jak týpek hrabe něco ve svým rozvozovým autě, zaparkovaným na blikačky na kolejích a za ním stála tramvaj, ve který tramvajákovi pomalu docházela trpělivost a tak si to kompenzoval mocným zvoněním. Týpek dohrabal v káře mojí dodávku a bez pozdravení rovnou mlel něco o tom, že se tam nedá zaparkovat. Nejspíš neslyšel nikdy o možnosti postavit to na chodník, ale budiž. Nadiktoval mi cenu a já mu podal čtyři kila. Týpkovi bylo tipuju něco kolem dvacítky a byl to takovej ten klasickej výrostek ze sídliště. kšiltovku s kšiltem dozadu, smrděl trávou a v uchu měl píchnutý nějaký zdobení. Podle mě jel z let it rollu rovnou do práce. Já samozřejmě nasranej, že mě frajer prozvonil sem chtěl vrátit pěkně do koruny. Týpek ať hrabal jak hrabal, tak tam prostě v tý peněžence žádný stříbrný drobný neměl a neustále vytahoval jen dvacky a desítky. Po chvíli koupání sem týpkovi řekl, ať mi dá to co drží v ruce, že to je dobrý, tak se mu viditelně ulevilo a podal mi dvě dvacky co držel v ruce. Dvě koruny diškrécie za to, že šetří kredit a zastavuje veřejnou dopravu kvůli mýmu jídlu je vlastně docela ok. I jemu se viditelně ulevilo protože to tramvajákovo zvonění zvyšovalo intenzitu a přidalo se k němu hulákání z otevřených dveří. Týpek floutkovským krokem kráčel k autu a přitom začal tramvajáka píčovat, aby se neposral, že jen dělá svoji práci. V tu chvíli se pro mě stal ten mladej vejlupek hrdinou a i přes to, že teď nejspíš zažívá vrchol svý kariery, prozvonil mě místo, aby zavolal a pozdrav nebo poděkování podle mě vůbec nemá v repertoáru. Zastavit dopravu a ještě tramvajáka vypíčovat, aby se neposral je v tomhle doručovacím businessu vrchol profesionality. Týpek má u mě příště obrovskej tip a zkusím zjistit pro kterou firmu jezdí protože to nebylo klasický dáme jídlo city go. Jinak pad thai z NEB.O sou fajn a ta polívka někde mezi skvělou a lahodnou.

 

Pokud ste to dočetli až sem, mám pro vás ještě jednu důležitou věc. Vegani ať teď přestanou číst a jdou si někam jíst trávu protože tohle nejsou slova pro ně. Všem doporučuju navštívit stránky www.žebírkov.cz, jedná se o podnik, kterej se specializuje na dodávky marinovanejch žebírek a vládne mu šéfkuchař Pavel Šupitar, kterej už není nejmladší, takže víc co dělá. Mají v nabídce jak hovězí tak vepřový, který jsou podle mě o něco lepší, tak i kuřecí křídla a koleno, který sem neměl. Žebra doporučuju v úpravě bbq, křídla v úpravě Eva. Jedná se o velice lepkavou záležitost ke který je potřeba množství ubrousků či vody s citronem. Doporučuju k tomu přihodit brambůrky jako přílohu, na omáčky serte, ty jediný potřebujou ještě trochu vyladit. Kámoš říkal, že takhle dobrý bbq žebra měl naposledy ve státech a to si myslím, že je kurva dobrá reference. A teď pozor, žebra a křídla si můžete objednat i předdělaný a pak si je doma dodělat na grilu. Křídla máte za dvě minuty a žebra za deset až dvanáct a jediný na co si dávejte pozor je to, aby se vám při otáčení nerozpadly, protože to maso jde od kosti uplně samo. Jestli chcete vidět víc, sledujte pravidelně můj snapchat, protože tyhle žebra mi změnili hru a sou přesně to, co zhulenec a masožrout potřebuje jednou za čas dávat. Jo a ještě jedna věc když jim tam zavoláte a řeknete heslo, dostanete slevu. Tu nedostanete když objednáváte přes dáme jídlo, takže tak.

Bubaklife

snapchat: candymanerap

telefon žebírkov: 735 935 616

heslo: CANDYMANERIB

 

About The Author

Leave a reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *